وزن خالص 880-+10
غلظت :27 %-28
نمک خوراکی :%2
گوجه
فرنگي با نام عملي ( Lycopersicon Escuterntum ) گياهي است علفي و يكساله
از رسته دو لپه اي ها از خانواده بادمجانيان ( Sogocacoa ) و جنس
Lycopersicon طبق آمار سازمان خوار و بار جهاني ( فائو ) سطح زير كشت گوجه
فرنگي در جهان بالغ بر 4/4 ميليون هكتار با توليدي برابر 115 ميليون تن و
متوسط عملكرد 26 تن در هكتار است .
كشورهاي اصلي توليد كننده اين محصول به
ترتيب : چين ، امريكا ، تركيه ، هندوستان ، مصر ، ايتاليا برزيل ، ايران و
روسيه هستند ، بر اساس گزارش سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي ، در سال
87 سطح زير كشت اين محصول 4870 هكتار با عملكرد 36 تن در هكتار بوده است .
گوجه فرنگي يكي از گياهان مهم زارعي است كه
از لحاظ اهميت در رده هاي اول محصولات سبزي و صيفي قرار دارد و بعداز سيب
زميني ، پر مصرف ترين سبزي در دنيا به شمار مي رود . اين محصول هم به صورت
مصرف تازه خوري و هم به صورت فر آورده هاي تبديل ، مصرف مي شود و داراي
ويتامين ، مواد معدني ، قندها ، اسيد ها و آنتي اكسيدان هاست ، بنا به
گزارش فائو در سالهاي اخير ايران از لحاظ ميزان توليد در رتبه هفتم دنيا
قرار گرفته است ، گوجه فرنگي از زمان هاي قديم در آذربايجان غربي كشت مي
شده است ، در حال حاضر نيز يكي از مناطق مهم توليد گوجه فرنگي در ايران
همين استان است گوجه فرنگي جزء گياهان وجيني است و بنابر اين كنترل علف هاي
هرز در آن بسيار اهميت دارد . علف هاي هرز خسارت هاي سنگيني به توليد اين
محصول در كشور ما وارد مي كنند .
گوجه فرنگي محصول بومي كشور پرو در امريكاي
جنوبي است اين محصول از اواسط قرن شانزدهم به اروپا وارد شد و مدت ها به
عنوان گياه تزئيني مورد استفاده قرار مي گرفت ، از اواخر قرن هجده مصرف
خوراكي نيز پيدا كرد .
تركيبات گوجه فرنگي :
- ويتامين ث
- ويتامين هاي گروه ب
- كاروتن ( پيش ساز ويتامين آ )
- هيدرات هاي كربن
- چربي بسيار ناچيز
- آنتي اكسيدان هاي قوي
اصول و تشكيلات شركت مواد غذايي ترخينه بر
مبناي رعايت اصول كيفيت پايه ريزي شده است و از همان بدو شروع فعاليت واحد
توليدي در شركت حتي قبل از بهره برداري از خط توليد ، هدف نهايي و خط مشي
شركت ترخينه اين بوده كه محصولاتي توليد نمايد كه همواره از نظر كيفيت از
سطح بالايي برخوردار باشد و در مشتريان اين اطمينان را به وجود آورد كه
مصرف محصولات ترخينه علي رغم تامين نيازهاي تغذيه اي و داشتن ارزش غذايي
بالا ، از سلامت و ايمني خاصي برخوردار است و به لحاظ بهداشتي قابل اطمينان
بوده و مصرف طولاني ودراز مدت آن هيچ گونه عوارض جانبي به دنبال ندارد .
به منظور رسيدن به اين هدف و ارتقاي سال به
سال سطح كيفيت محصولات توليدي ، شركت در تلاش براي دستيابي وارائه محصول با
كيفيت عالي و منحصر به فرد بوده است ، در اين راستا با همكاري تمامي بخش
ها و پرسنل خود ، شاخص هاي كيفيتي براي مواد اوليه و محصول نهايي مشخص و
ترسيم نموده است .
لذا با توجه به اهداف فوق، مواد اوليه مصرفي
با استانداردهاي داخلي كارخانه سنجيده و مقايسه مي گردد سپس وارد چرخه
توليد مي شود ، همچنين شركت ترخينه ضمن فراهم كردن شرايط لازم جهت انطباق
مشخصات كيفي محصول با استانداردهاي ملي ايران و رعايت ضوابط مربوطه در جهت
استقرار نظام كيفيت و استمرار آن همواره تلاش مي كند و بر تداوم نقش خود در
عرصه ارتقاي سطح كيفيت پافشاري و اصرار مي ورزد .